Specialistische Technieken

Een Medisch Pedicure mag en kan specialistische technieken toepassen, zoals :

  • Nagelregulatie techniek/ Het maken van beugel
  • Orthosioligie/ het maken van Orthese
  • Anti druk techniek/ het drukvrij leggen van drukplekken d.m.v. vilttechnieken
  • Nagelprothese techniek/ Nagelreparatie

 

Nagelregulatie techniek

Een specialisatie van de medisch pedicure is de nagelregulatie techniek. Nagelregulatie techniek is een techniek waarbij gebruik gemaakt kan worden van een ross Fraser techniek, onyclip- strip, BS spange, de Luga-clip of composiet, dit om te voorkomen dat een nagel ingroeit. Afhankelijk van het probleem en vorm van nagel maak ik een keuze uit deze technieken.

Orthosiologie

Orthesiologie is het maken van een een op maat gemaakt siliconen hulpstukje die ontlasting geeft aan het drukpunt op uw voet, b.v. een likdoorn tussen 2 tenen die maar telkens terugkomt: hiervoor maak ik een op maat gemaakte teenspreider met daarin een uitsparing voor de likdoorn. Zo kan ik het terugkeren van de likdoorn uitstellen of voorkomen. Ortheses kunnen drukontlastend, regulerend of drukverdelend zijn.

Anti druk techniek

Vilttechniek wordt toegepast bij druklokaties op de voet ter ontlasting. De druk wordt zo anders verdeeld waardoor de lokatie tijdelijk, na een behandeling, tot rust kan komen. Het materiaal dat ik  kan gebruiken is vilt, fleecyweb, foam, viltringen of andere drukontlastende producten, dit afhankelijk van de klacht.

Nagelreparatie

Nagelreparatie is bij zeer veel nagelproblemen te gebruiken. Binnen deze techniek maak ik gebruik van acryl, polyacryl of gel. Hiermee maak ik een kunsthoeknagel, een deelnagel  of volledige nagel.