Ingroeiende nagels

Hoe ontstaan ingroeiende nagels?

Een nagel waarbij de rand of de punt in de nagelplooi drukt en pijnklachten geeft vormt het begin van een ingroeiende nagel. Dit kan veel pijn en een ontsteking veroorzaken. Meestal treedt het probleem op bij de grote teen. De meeste oorzaken zijn de volgende: Verkeerde schoenen (te smal of te klein); Verkeerd knippen (te kort en/of ronde hoekjes); Afwijkende vorm van de nagel, bijvoorbeeld te hoge curve (bol);

Zweetvoeten, met als gevolg meer bacteriën en verweking van de nagelwal;

Behandeling
Het verwijderen van het ingroeiende stuk nagel. Indien er een stuk nagel in de huid is gegroeid kan dit stuk verwijderd worden zodat een eventuele infectie/wildvleesgroei zal verdwijnen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om de nagel te begeleiden bij het uitgroeien om nieuwe ingroei te voorkomen. Dit gebeurt eventueel door het plaatsen van een stukje copoline of ligosano tussen de nagel en de huid.

Als er sprake is van een afwijkende nagelvorm kan eventueel een nagelbeugel voor u gemaakt worden. Deze beugel wordt op uw nagel geplaatst en rechter gemaakt dan uw eigen nagel. De beugel wordt vastgeplakt op uw nagel en uw nagel zal bij het uitgroeien gecorrigeerd worden in de nieuwe stand. De beugel wordt periodiek verwijderd, bijgesteld en opnieuw geplaats.

Nagelbeugel technieken: ross fraser , veertje, composiet of combinatie beugel.